Parkeergarage De Grifthoek heeft een ‘deelhub’. Een deelhub is een centrale plek waar deelauto’s en andere vervoermiddelen, zoals elektrische scooters en fietsen beschikbaar zijn. Als deze pilot succesvol is, dan wil de Gemeenten Utrecht meer deelhubs openen, verspreid over de stad. Wanneer meer mensen een auto delen, ontstaat er meer ruimte op straat voor andere dingen zoals groen of speelplekken. Bovendien is het positief voor de luchtkwaliteit.

In de deelhub worden parkeerplekken gereserveerd voor auto’s, fietsen en/of elektrische scooters. Er is gestart met 5 auto’s; elektrische fietsen en scooters volgen voorjaar 2020. Sommige auto’s zijn elektrisch, andere rijden op benzine. Er staat bijvoorbeeld een Ford Focus Wagon en elektrische Smart ForFour EQ. Ook hebben sommige auto's kinderzitjes. Het aanbod kan in de komende 3 jaar worden aangevuld en gewijzigd. Dit hangt af van de wensen van de gebruikers. Zij worden bij diverse reserveringen benaderd voor feedback, waar ze kunnen aangeven of ze een type voertuig missen.

Je kunt de auto's huren via Juuve.
Juuve maakt gebruik van een app. In deze app kun je zien welke vervoersmiddelen er in de deelhub staan, wat de tarieven zijn en kun je reserveren. De deuren van de garage en auto’s kun je ook in de app openen. De Juuve-app is te vinden in de Google Play Store en Apple App Store.