Sinds augustus 2018 rijdt de eerste e-deelauto in Zeist, rondom de Bergweg. Al snel had die auto zo’n 10 gebruikers. De app 'OnzeAuto' maakte het delen erg handig. Reacties en de resultaten uit een enquête hebben er toe geleid dat Samen Slim Rijden Zeist nu in ‘hoge versnelling’ elektrische deelauto’s introduceert in Zeist.

Samen Slim Rijden Zeist is opgestart vanuit het autodeelproject van Samen Duurzaam Zeist. Dat is een ‘samenlevings’ project om autodelen te stimuleren en speciaal het delen van (nieuwe) elektrische auto’s op gang te brengen. Zo worden namelijk meerdere doelen bereikt: energiebesparing, CO2 en fijnstof reductie en een beter gebruik van de openbare ruimte met minder auto’s op straat geparkeerd.

Samen Slim Rijden Zeist werkt met OnzeAuto voor diverse ondersteuning op het gebied van ICT, concept en juist het aspect dat het uitgangspunt is dat de auto’s ‘onze auto’s’ zijn: van groepen gebruikers. Van jou en van mij, uit Zeist. Waar mogelijk en handig koppelen we dan die auto’s aan elkaar waardoor de beschikbaarheid van auto’s groter is onder gelijksgestemden.

Het gebruik van een auto van Samen Slim Rijden Zeist is niet te vergelijken met een huurauto of een andere deelauto, als je er in zit voelt her weer als jouw eigen, moderne auto.  100% op groene stroom!

Samen Slim Rijden Zeist werkt o.m. samen met Pitpoint, de exploitant van de publieke laadpalen in Zeist en die zorgt voor het laden met duurzaam opgewerkte stroom (dus per saldo geen CO2 uitstoot). Ook de Gemeente Zeist werkt volop mee met het ondersteunen van het project via Samen Duurzaam Zeist én het reserveren van de parkeerplaatsen bij de laadpalen.