Mobiliteit is een grote sector voor de regionale klimaataanpak naar minder CO2 uitstoot. In Utrecht meer dan in de andere stedelijke regio’s in Nederland. Graag gaan wij met u in gesprek over ruimte en mobiliteit in de regio Utrecht t.b.v. de klimaataanpak in de sector mobiliteit. Tijdens deze bijeenkomst zetten we de mens centraal. Welke beleidsopties zijn er als we kijken naar reisgedrag in de regio?
Welke bijdrage is mogelijk? Hoe wordt duurzame mobiliteit haalbaar, betaalbaar en vooral ook leuk? Hoe zorgen we dat mensen elkaar stimuleren duurzaam te reizen op de kortere afstanden in de regio?

Datum: Maandag 12 februari 2024
Tijd: 18.30 – 20.00 uur. Inloop vanaf 18:00 (een broodje is aanwezig).
Locatie: Provinciehuis. Archimedeslaan 6, 3584 BA Utrecht. De bijeenkomst vindt plaats in de Foyer.

U dient zich op te geven voor deze bijeenkomst. Dit kan met een e-mail naar: mailto:mobtafelutrecht@gmail.com. We hanteren een maximum van 75 personen.

Programma:
18:00 Zaal open; inloop met broodje
18:30 Inleiding – Jan Hoogenraad (Kracht van Utrecht)
18:40 Inzicht krijgen in de voorspellers van gedrag- Dr. Karlijn van den Broek (Universiteit Utrecht)
19:00 Interactieve sessie: De mens centraal. Effectief sturen op gedrag
20:00 Afsluiting


Meer informatie over het alternatief voor de verbreding van de A27 vindt u op de site van de provincie.

Karlijn van den Broek
Karlijn van den Broek is Universitair docent milieupsychologie bij de universiteit van Utrecht. Ze coördineert daar een interdisciplinaire groep omtrent milieu gedrag. In deze sessie deelt ze een raamwerk dat toegepast kan worden om inzicht te krijgen in de voorspellers van gedrag, en wat dit betekent voor het ontwikkelen van gedragsverandering interventies. Ze heeft hierover een vraag beantwoord voor de klimaathelpdesk, zie haar profielpagina hier.