Hoe kun je betrokken raken bij ons initiatief? Afhankelijk van hoeveel tijd je er in wil steken en voor hoe lang. Kijk eerst wat je zelf zorgen baart en wat je wil.

1. Een initiatief zoals de Kracht van Utrecht bestaat dank zij de inzet van jou. Door je aan te melden en je belangstelling voor een thema te melden. Dat wil niet zeggen dat we veronderstellen dat je op dit gebied specialist bent. Maar als je meer wilt weten, kun je opschrijven wat je meer zou willen weten.

2. Als je opschrijft wat je onderzoeksvraag is nemen we contact op. We kunnen je vraag opnemen in de map Projecten, te vinden rechts helemaal onderaan in de groene blokjes.

3. Als je een tweede persoon ontmoet hebt (en dat kan een specialist of buurtbewoner zijn) maken jullie samen een projectaftrap met onderzoeksvraag, doel en doelgroep. Het zou helemaal mooi zijn als je aangeeft welke bijdrage je levert aan het doel van ons collectief, zoals omschreven in Ons Verhaal, te vinden in de groene blokje, 2de van boven.

4. Als we op deze wijze zelfwerkzaamheid bevorderen leren we er als collectief van. Als er een resultaat uit volgt kunnen we er over gaan communiceren. Dat zouden jullie kunnen doen als correspondenten voor dit thema.

5. Omdat we op stad en regio gericht zijn bevorderen we ook de mogelijkheid om correspondent vanuit een gemeente te worden.