Geweldig, dat de verbreding van de A27 niet doorgaat ! De uitspraak van de Raad van State over de Stikstof (PAS-uitspraak) heeft direct tot consequentie dat de verbreding van de A27 hiermee geblokkeerd is en de Amelisweerd niet verder wordt aangetast. Ook betekent het dat er niet nog eens veel meer stikstof, fijnstof en CO2 vrijkomt dan nu het geval is. Want dat is al veel te veel!!
Het tegenhouden van de verbreding van de A27 is belangrijk voor het klimaat, voor de natuur en voor de gezondheid van de bewoners van Utrecht en omgeving.
Tegelijk worden er nu nieuwe plannen gemaakt voor verbetering van de bereikbaarheid van Utrecht. Plannen die de huidige situatie willen verbeteren, rekening houden met de groei van Utrecht Science Park (de Uithof) en het nu al bijna overbelaste nieuwe Utrecht CS willen ontlasten. Wat hierover nu bekend is lees je in dit artikel en ons commentaar daarop. Wat we nu nog niet weten is welke plannen het kabinet heeft met de A27.

Daarom is het van belang dat we nu duidelijk maken dat er bij het maken van ALLE nieuwe plannen van uit wordt gegaan dat de CO2 uitstoot drastisch verminderd wordt (49% tov 1990, te bereiken in 2030), dat de natuur kan herstellen (minder stikstof) en dat de gezondheid van bewoners in acht wordt genomen (verbetering luchtkwaliteit).
Dat vind je terug op DIT raamaffiche. Hang dit op en maak duidelijk dat je achter deze stelling staat! Op de achterkant van het affiche lees je meer over ons standpunt t.a.v. duurzame mobiliteit in de regio.

Je kunt het affiche gratis afhalen bij het Milieucentrum aan de Oudegracht 60 in Utrecht.
Wil je meer exemplaren om in je wijk te verspreiden? Bestel HIER

Neem tegelijk affiches mee om zelf te verspreiden, onder vrienden, in de straat, op je werk, etc.